Ситуація на Донбасі: 3 обстріли за минулу добу. Без втрат

20.07.2021 08:40   -

Прес-служба ООС повідомляє про 3 випадки порушення домовленостей про припинення вогню на Донбасі, що вчинили бойовики. Терористи вели вогонь з гранатометів, стрілецької зброї та кулеметів.

Поблизу ПАВЛОПОЛЯ противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Неподалік АВДІЇВКИ російські окупанти обстрілювали наші позиції з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. На півночі ЛУГАНЩИНИ був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування“, – уточнюється в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 20 липня, зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню, – у районі Водяного, що на Приазов’ї, ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру.

Внаслідок ворожого вогню бойових втрат за минулу та поточну добу серед військових Об’єднаних сил немає.

Чергові засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі в режимі відеоконференцій заплановані на 20 та 21 липня. Планується розгляд наступних питань:

  • питання щодо порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ; вдосконалення контрольного механізму,
  • імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту;
  • забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню;
  • продовження розробки плану спільних кроків;
  • відновлення роботи КПВВ і відкриття нових в н.п. Золоте і Щастя; обмін утримуваними особами; повний і безумовний доступ міжнародних організацій на окуповані територііі,
  • відновлення соціально-економічних зв’язків через лінію розмежування.