Ситуація на Донбасі: 14 порушень режиму припинення вогню за минулу добу

22.06.2021 07:22   -

Прес-служба ООС повідомляє про численні порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку проросійських бойовиків за минулу добу – говориться про 14 випадків за 21 червня.

Для обстрілів терористи використовували міномети калібру 120 мм, гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю.

Поблизу КРАСНОГОРІВКИ російські найманці відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.Неподалік ГНУТОВОГО противник здійснював обстріли із підствольних гранатометів і стрілецької зброї. У районі ЛУГАНСЬКОГО окупанти двічі відкривали вогонь зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Біля населеного пункту ПІСКИ російсько-окупаційні війська двічі обстріляли наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів. Неподалік ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, противник 4 рази вів вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Поблизу МАЙОРСЬКА російські окупанти здійснювали обстріли з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Біля ЗОЛОТОГО-4 противник обстрілював наші позиції з великокаліберних кулеметів. У районі населених пунктів ЗАЛІЗНЕ та ЛУГАНСЬКЕ ворог здійснював дистанційне мінування території мінами ПОМ-2“, – сказаоно в повідомленні.

Бойових втрат та поранених в українських підрозділах внаслідок обстрілів немає.

Сьогодні, 22 червня, було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Поблизу Золотого-4 окупанти здійснили обстріл з ручних протитанкових гранатометів. Неподалік Авдіївки російські найманці відкрили вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту Мар’їнка зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування. БПЛА противника вчасно подавлений засобами РЕБ.