Синоптики прогнозують негоду на вихідних

25.06.2021 16:45   -

У вихідні, 26—27 червня в більшості областей України очікується різке погіршення погоди, – повідомили в Українському гідрометцентрі.

За даними синоптиків, у суботу, 26 червня, у західних, вдень у північних та південних областях пройдуть грози, подекуди можливі сильні зливи, в окремих районах прогнозують град та шквали до 15—20 м/с .

У неділю, 27 червня, грози обіцяють вже на всій території України, найсильніші зливи пройдуть на півночі, півдні та в центрі (І рівень небезпечності, жовтий).

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, грози та зливи знизять температуру подекуди на 10 °С — у суботу на заході буде +23…+25 °С, у неділю прохолода пошириться на всю територію країни.

Синоптики прогнозують українцям грози й зливи 26 – 27 червня 2021

Окрім цього, синоптики попередили про ймовірне підняття рівнів води впродовж 26—27 червня на річках Карпатського регіону на 0,3—1,3 м. Також повідомляється, що у місцях проходження сильних злив можуть формуватися значні схилові стоки з пiдтопленням понижених мiсць, а в гiрських районах iснує загроза сходу селевих потоків (І рiвень небезпеки — жовтий).

Раніше синоптики прогнозували, що до кінця тижня в більшості областей України буде до +36 °С, послаблення спеки очікують лише у вихідні.

Окрім цього, в Укргідрометцентрі попередили, що 24—25 червня в західних, північних, східних областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

За прогнозом синоптиків, погода у липні буде доволі спекотною. Часто температура повітря “перевалюватиме” за +30. Хоча другий місяць літа буде багатшим на дощі, ніж перший.

  • Середня температура повітря вдень становитиме +27…+32 градуси. На Півночі та у Центрі до +30 термометр переважно не дотягуватиме. Липневі ночі теж будуть теплими – +15…+16.
  • Найспекотніше буде на Сході та Півдні. Всередині місяця стовпчики термометрів сягатимуть +32…+34. Натомість на початку та в кінці липня обіцяють +30…+32.