«Своїм життям до себе дорівнятись» – виставка присвячена до 150-річчя Лесі Українки

06.03.2021 11:54   -

Виставка «Своїм життям до себе дорівнятись» відкрилася в Львівському палаці мистецтв. Вона присвячена до 150-річчя від дня народження видатної поетеси Лесі Українки.

Цей мистецький проєкт об’єднав навколо себе низку відомих львівських митців. Десятки вишуканих робіт заповнили виставковий простір Палацу мистецтв. Окрім картин на виставці відвідувачі можуть побачити також скульптури та інсталяції.

«Ми ретельно готувалися до цієї події увесь рік. Ця виставка відрізнятиметься від інших, оскільки є тематичною. Художники спеціально написали картини, які присвячені постаті Лесі Українки та її творчості»,- розповів ініціатор заходу художник Орест Скоп.

У Львівському палаці мистецтв студенти кафедри дизайну Львівського національного лісотехнічного університету України презентуватимуть соціальні плакати до ювілею Лесі Українки, – повідомляє lvivpalace.art.

У п’ятницю, 5 березня, о 16.00 у Львівському палаці мистецтв відкриється експозиція соціальних плакатів у рамках відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки, які презентуватимуть студенти кафедри дизайну Львівського національного лісотехнічного університету України.

“Такі завдання у нас студенти виконують щорічно з дисципліни “графічний дизайн”. Зважаючи на те, що цьогоріч відзначаємо ювілей Лесі Українки, ми запропонували студентам таку тематику. Вони підтримали ініціативу, а відтак долучилися  до відзначення 150-річчя від дня народження поетеси. Загалом буде представлено 21 плакат”,– розповів доцент  кафедри дизайну ЛНЛТУ України, докторант Львівської академії мистецтв  Юрій Ямаш.

Також 5 березня, 18:30 год у Кінотеатрі «Планета кіно» (ТЦ «Форум Львів»)відбудеться показ відеоверсія театральної вистави «Камінний господар» «Театру на Подолі» за п’єсою Лесі Українки, – повідомляє Департамент з питань культури, національностей та релігій, Прес-служба ОДА.