Світоліна, попри вітер, впевнено перемогла незручну француженку

05.10.2020 19:45   -

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує переможну серію на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу. Світоліна повторила своє найкраще досягнення на Ролан Гаррос. Вона розбила незручну Гарсію й вийшла в 1/4.

Матч Еліна Світоліна – Каролін Гарсія повинен бути стати кульмінацією неділі на жіночому Ролан Гаррос. Третя ракетка турніру та тіньова фаворитка Світоліна (особливо після вильоту Сімони Халеп) проти однієї з найбільш незручних для себе опоненток – француженки Каролін Гарсії.

У четвертому колі одиночного розряду українка розібралася з Каролін Гарсією з Франції (№45 WTA), – повідомляє sportnewsbet. Відзначимо, що Еліна до цього матчу програла француженці три очні зустрічі поспіль. З іншого боку, востаннє Світоліна грала проти Гарсії у 2018 році, коли Каролін ще була тенісисткою топ-10 світового рейтингу.

Отже, Ролан Гаррос. Четверте коло
Еліна Світоліна (Україна) – Каролін Гарсія (Франція) – 6:1, 6:3

Боротьби у цьому матчі Світоліна – Гарсія, по суті, не було. Еліні знадобилася лише година, щоб розгромити суперницю та вийти у чвертьфінал Ролан Гаррос. Окремо варто згадати про погодні умови: центральний корт вирішили не закривати, тож тенісистки грали при сильному вітрі.

В 1/4 фіналу Світоліна зіграє проти Наді Подороски з Аргентини (№131 WTA, Q).

Це буде третій чвертьфінал українки на Ролан Гаррос. Раніше вона програла обидві зустрічі даного раунду (Ані Іванович в 2015-му і Симоні Халеп в 2017-му).

Завдяки цій перемозі Світоліна обходить Кароліну Плішкову у світовій класифікації, випередити українку тепер можуть тільки Софія Кенін (потрібен вихід до півфіналу) і Петра Квітова (потрібна перемога).

Коротке відео з перемогою Світоліни