Світовий банк вітає «земельний закон» і закликає Україну до наступних реформ

03.04.2020 13:54   -
Автор:

Представники Світового банку позитивно оціни нили прийняття закону щодо відкриття ринку сільгосп землі в Україні і зауважили, що Україна і надалі має впроваджувати продуктивні закони та ефективні реформи.
«Світовий банк вітає прийняття Верховною Радою закону про обіг земель сільськогосподарського призначення як перший крок до створення прозорого і ефективного ринку сільськогосподарських земель в Україні.
Але для того, щоб повною мірою захистити інтереси українців та забезпечити прозорий продаж земель, ми закликаємо якнайшвидше ухвалити низку додаткових законів», – зазначили у Світовому банку, повідомляє видання ЕП.
Зокрема, представники банку мають на увазі закони, що дозволять створити відкриті кадастри та аукціони для продажу землі, упорядкують і спростять усі процедури обігу земель та їх оформлення.
Втім, Світовий банк також пропонує заходи, які є принциповими для українців і викликали багато дискусій – пропонують відкрити можливість володіння землею юридичними особами, а також зняти обмеження по площі, що прописані в законі.
«Також важливим буде дати можливість юридичним особам брати участь у ринку земель для забезпечення здорової конкуренції і послабити обмеження на загальну площу земельних ділянок, які можна придбати у власність», – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що 30 березня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон про ринок землі в Україні.
Ринок землі: Світовий банк закликає ухвалити додаткові закони