Світ має знати: в Україні створили серію коміксів про Маріуполь

09.06.2022 14:21   -
В Україні створили серію коміксів про Маріуполь

Журнал соціальних мальописів Inker презентував серію коміксів про Маріуполь та людей, яким вдалося врятуватися з епіцентру бойових дій. У першому номері зібрано чотири історії про місто, що стало символом незламності, мужності й віри.

За словами редактора журналу Сергія Колеснікова, усі історії – реальні. Їх команді Inker розповіли безпосередні учасники подій. Без світлин та відео, адже в оточеному російськими військами місті головним завданням було вижити.

«У першому номері нашого журналу зібрані історії людей, яким вдалося врятуватися із епіцентру кривавої лазні. Вони самі розказали їх нам. Для когось це було терапією, для когось – обов’язком розказати про злочин, свідками якого вони стали. “Світ має знати”, – повторювали вони. Завдяки журналістам, сценаристам та художникам ми відтворили їхні спогади з максимально можливою точністю. Узгодили кожний кадр і сцену. Тепер ви можете побачити те, що бачили вони. На жаль», – розповів Колесніков.

Сценаристами чотирьох історій стали Володимир Кузнєцов, Ярко Філевич та Олексій Чорний. Художники – Захар Поліщук, Наталя Тарасенко, Максим Солнцев та Ярко Філевич. Випуск створено громадською організацією «Криголам» у співпраці з UA Comix.

Переглянути історії про Маріуполь можна онлайн на офіційному сайті Inker.