Свідки замаху бандитів Наріка на Ешонкулову бояться давати покази

30.11.2022 18:20   -

Замах на життя дніпровської активістки Наталії Ешонкулової продовжують розглядати в АНД-суді Дніпра. Нагадаємо, жінка стала жертвою нападу біля дверей власного житла більше року тому. На лаві підсудних троє, але замовники все ще залишають поза розглядами. 

Свідки замаху на активістку Наталію Ешонкулову бояться за власні життя! Судовий розгляд її справи нині на стадії допиту свідків. Одного з них – центрального у справі – сторона обвинувачення вимагає допитувати поза залою суду, з міркувань безпеки.

«На теперішній час обставини, що свідчать про наявність реальної загрози життю та здоров’ю свідка у випадку надання показань, продовжують існувати, в зв’язку з чим стороною обвинувачення подане клопотання про допит з використанням технічних засобів з іншого приміщення, у тому числі поза приміщенням суду».

Сторона захисту – проти. Адже це позбавить чотирьох адвокатів можливості робити перехресний допит та аналізувати побачене свідком. Попри колективний протест захисників підозрюваних, суд ухвалив рішення на користь прокуратури.
Сама потерпіла пояснює: це не єдиний свідок, який боїться за своє життя.

Наталія Ешонкулова, громадська активістка, жертва замаху на життя: «У нас є ще кілька свідків, які ще не виступили по справі, і, відповідно до тих рапортів, що я бачила, вони теж заявляли, що бояться прибувати в суд. Бояться наслідків для свого життя від тих, хто замовив замах на моє життя».

Нагадаємо, замовниками замаху на своє життя Наталія назвала Олександра Петровського, відомого у Дніпрі, як авторитет «Нарік», та його поплічників. Розгляд справи продовжать у грудні, допит ключового свідка по справі буде закритим.