Свято біля твого будинку: за два літніх місяці пройшло понад 20 родинних заходів «Дніпро. Разом»

02.09.2023 20:01   -

Місто Дніпро продовжує тішити дітей і їхніх батьків чудовими моментами. Протягом двох місяців у різних куточках міста проводяться родинні заходи під назвою “Дніпро.Разом.”

Один з таких заходів відбувся сьогодні у провулку Крушельницької, неподалік від будинків 5-7. Місцева мешканка Інна дізналась про цю подію завдяки соціальним мережам і з радістю приєдналася до неї разом із своїми двома доньками.

«Такі заходи необхідні для наших дітей, бо через повномасштабне вторгнення діти, в основному, сидять вдома, і їм не вистачає спілкування, а завдяки таким заходам діти хоч трошки в такому родинному колі проводять свій час», – прокоментувала Інна Сафонова.

Програму для мешканців міста підготували насичену. Для дітей влаштували творчі майстерні, де вони можуть показати свої таланти та навички. А також свої цікавинки пропонували і Дніпровські міські публічні бібліотеки.

«Ми проводимо тут «мовні точки», завдяки яким ми привчаємо наших людей до української сучасної літератури, авторів. Так само ми проводимо рухливі ігри, конкурси, квести, де ми вчимося говорити, читати та розуміти українську мову», – зазначила заступниця директора КЗК «Дніпровські міські публічні бібліотеки» ДМР Катерина Іванюшкіна

А музейна спільнота Дніпра  підготувала серію вікторин з призами. «В рамках заходів «Дніпро. Разом» наш музей протягом двох місяців приїжджав у різні райони Дніпра, аби познайомити з історію району, в якому мешканці проживають. Також ми інформуємо щодо нових назв вулиць. А щодо вікторини, то ми подаруємо переможцю 3D пазл «Амурський міст» та інші цікаві подарунки», – прокоментував співробітник Музею історії Дніпра Вадим Прокопов.

«Хочеться подякувати нашим славетним воїнам ЗСУ, завдяки яким ми маємо таку змогу сьогодні розважити наших дітлахів. Бо напередодні важкого навчального року дітям хочеться отримати ще маленький шматочок літа та щастя. Як бачите, дітей дуже багато, кожен обрав якусь цікаву локацію. Завдяки департаменту гуманітарної політики та нашому меру ми проводимо такі заходи для наших дітей», – прокоментувала депутатка Дніпровської міської ради Олена Іонесян.

За два місяці родинні заходи «Дніпро. Разом» пройшли на 21 локації у різних куточках міста.

«На кожний такий захід долучалось понад трьох сотень дітей та їхніх батьків. Всі дуже задоволені та з запалом долучаються до цього родинного свята, адже програму ми підготували цікаву та різноманітну. І зазначу, що такі заходи покликані об?єднати людей у такий важкий час.», – прокоментувала головна спеціалістка управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євгенія Онискевич.