Сума податкового боргу на Дніпропетровщині сягнула шести мільярдів

27.02.2019 14:00   -
Автор:

Сума податкового боргу на Дніпропетровщині сягнула шести мільярдів гривень. Задля погашення боргу здійснюється повний комплекс заходів, однак тенденція зменшення боргу не спостерігається.
Про під час прес-конференції в ІА «МОСТ-ДНІПРО» повідомила начальниця управління погашення боргу Головного управління ДФС в Дніпропетровській області Яна Бабець, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
За її словами, за 2018 рік на рахунок погашення боргу надійшло більше 500 мільйонів гривень, а за перші два місяці цього – близько 30 мільйонів гривень. Для стягнення боргу, фіскальна служба вдається до ряду заходів.
“Спочатку ми надсилаємо боржникові податкову вимогу, після якої він протягом 60 днів може сплатити борг. Якщо цього не відбувається, то на 61 день ми подаємо позов до суду. Далі процесуальне законодавство встановлює наслідки”, – повідомила Яна Бабець.
Якщо вжиті заходи не допомогли, боржники зіткаються з процедурою банкрутства. Завдяки цьому майже 1 мільярд гривень податкового боргу може повернутися до фіскальної служби. Аби погасити цей борг, цьогоріч надійшло вже близько 200 тисяч гривень.
Ще одним заходом погашення боргу є реалізація майна боржників. Для цього потрібно отримати рішення суду. Завдяки цьому заходу за 2018 рік надійшло два мільйони гривень, а в цьому році – 50 тисяч.