Суддя з Дніпра заявила про погрози її дітям

12.06.2019 12:30   -
Автор:

Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Наталії Карягіної щодо фактів погроз навмисного завдання шкоди здоров’ю їй та близьким родичам.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.
До судді надійшов лист, у якому в образливій формі висловлено погрози судді та її дітям, зокрема наявністю великих проблем у разі, «якщо 21 березня 2019 року не буде закрито кримінальне провадження стосовно всіх підсудних і вони не будуть виправдані».
Карягіна звернулася із повідомленням про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора з проханням вжити відповідних заходів.
Поліція внесла відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) КК України за фактом незаконного втручання невстановленою особою в діяльність судді під час розгляду кримінальної справи.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні 1 квітня 2019 року доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.
«З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за повідомленням судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Карягіної Наталії Олександрівни», – йдеться у повідомленні.