Суд виніс вирок лікареві за фальшиві COVID-сертифікати

05.10.2021 04:48   -

В Україні суд виніс перший вирок лікареві за підробку COVID-сертифікатів, – повідомляє МОЗ.

Медик із Павлограда Дніпропетровської області має заплатити 34 000 гривень штрафу і рік не зможе працювати за фахом.

“Вже є перше судове рішення про стягнення штрафу в розмірі 34 тисяч гривень з лікаря з Павлограда Дніпропетровської області та позбавлення права діяльності за фахом на один рік”, – йдеться в повідомленні.

Також за минулий тиждень було проведено 13 обшуків і розпочато 12 кримінальних проваджень.

“Вакцинація від ковіду рятує життя. Не можна допустити, щоби лікарі так зневажали своє звання і нехтували здоров’ям українців, – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. – Ми продовжуємо співпрацювати з Нацполіцією та максимально можливо сприяємо слідству, щоби покарати тих, хто підробляє документи про вакцинацію від COVID-19”.

Нагадаємо, минулого тижня МОЗ направило подання до власників закладів охорони здоров’я із вимогами відсторонити керівництво 15 лікарень, лікарі яких підробляли COVID-сертифікати про вакцинацію.

Також МОЗ передбачив кошти для встановлення мінімальної заробітної плати для лікарів на рівні 20 тисяч гривень та 13,5 тисячі гривень для  середніх медичних працівників у проєкті бюджету на 2022 р.

Під час селекторної наради з питань протидії пандемії, що відбулася сьогодні за участю глави держави, особливу увагу приділили питанню боротьби з підробкою COVID-сертифікатів.