Суд на московщині дозволив звільнити 115 військових, які відмовились воювати в Україні

26.05.2022 19:59   -

Нальчицький гарнізонний військовий суд у Кабардино-Балкарській Республіці РФ визнав законним звільнення 115 військовослужбовців Росгвардії за відмову “виконувати службове завдання”, пов’язане з війною в Україні.

Про це повідомляє російський “Интерфакс” із посиланням на пресслужбу суду.

Суд ухвалив, що росгвардійці “самовільно відмовилися виконувати службове завдання та колективно пішли за власною ініціативою до постійного місця служби”. Через це з ними достроково розірвали контракт.

Заслухавши аргументи московитських військових, суд відмовився задовольнити їхню скаргу на звільнення. Зазначається, що рішення суду ще не набуло законної сили й може бути оскаржене.

Це не перший подібний випадок. У березні в Краснодарському краї РФ звільнили 12 співробітників ОМОНу, які відмовилися їхати в Україну на самому початку повномасштабного вторгнення.

У квітні незалежне московитське видання “Медиазона” писало про “сотні” московитів військовослужбовців, які відмовились або відмовляються від участі у війні в Україні. Зазначалось, що керівництво примушує їх до війни, погрожуючи кримінальним переслідуванням.