Суд частково розблокував рахунки АрселорМіттал Кривий Ріг для виплат зарплат та податків

20.01.2022 14:00   -

Шевченківський суд Києва дозволив частково розблокувати рахунки АрселорМіттал Кривий Ріг, заарештовані Офісом генерального прокурора в рамках розслідування щодо рентних платежів з видобутку залізної руди, – повідомляє корпоративна газета металургійного комбінату.

“Суд прийняв рішення частково розблокувати наш рахунок, з якого виплачуються заробітна плата та податки. Це означає, що 21 січня працівники отримають аванс”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що решта рахунків компанії, зокрема, валютні, поки що залишаються під арештом, що ускладнює роботу з постачальниками та уповільнює впровадження інвестиційних проектів.

На початку січня Офіс генпрокурора заблокував безготівкові кошти АрселорМіттал Кривий Ріг у межах суми встановленої завданої шкоди комбінату внаслідок несплати рентних платежів із видобутку залізної руди. У прокуратурі зазначили, що з цих рахунків не провадилося підприємством сплата податків або виплати заробітної плати.

В АрселорМіттал стверджували, що заблоковано саме той рахунок, від якого залежить виплата заробітної плати працівників комбінату.

Справа з неповної виплати ренти за користування надрами у 2015-2019 роках залишається незакритою з жовтня 2020 року. АрселорМіттал оскаржив дані звинувачення та 4 листопада 2021 року Дніпропетровський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на користь компанії, знявши всі звинувачення.

Вже 17 листопада СБУ вручило топ-менеджеру АрселорМіттал підозру про маніпуляції зі звітністю щодо нарахування плати за користування надрами двох родовищ залізної руди, що призвело до втрат держави у 2,2 млрд грн.

17 листопада 2021 року СБУ вручила підозру топ-менеджеру АрселорМіттал, дії якого призвели до втрат державного бюджету на 2,2 млрд грн. 4 січня 2022 року Офіс генерального прокурора України через суд заблокував усі рахунки АрселорМіттал. На підприємстві заявили, що не можуть платити зарплату через арешт рахунків.