Стрес, пошкоджені будинки та травмовані діти: Люди оговтуються після ракетного удару по Новомосковську

16.06.2024 20:04   -

Стрес, пошкоджені будинки та травмовані діти. росіяни атакували Новомосковськ. У 3-річної дитини вибухова травма, садна та подряпини. Вона перебуває у лікарні. У 12-ти річної дівчинки гостра реакція на стрес. Через ворожу атаку в місті на Самарі пошкоджені приватні будинки та газова інфраструктура.

По обіді 13 червня рашисти атакували Новомосковськ. У житловому районі – близько сотні пошкоджених будинків, вибиті вікна та налякані місцеві. Ксенія під час вибуху перебувала у магазині поблизу своєї оселі.

«Ти була в цьому магазині?

Так, я була в цьому магазині, якраз таки вже скупилася, в той момент почало блимати світло, і одразу вибухи, все сипеться.

Ти бачила, кричала?

Я матюкалась дуже сильно, потім вибігла ж дивитись на дим, бо я на секунду подумала що прилетіло отут – дуже, хвиля була сильна.»

В стресі дівчина почала розсилати кружечки в телеграмі своїм друзям та питати чи всі живі-здорові?

«Мені було страшно, я хотіла з усіма поділитися, почала дзвонити подругам, всім дзвонити, бігати по дому, дивитися, чи всі вікна цілі, чи всі тварини цілі, страшно за них також було», – каже жителька Новомосковська Ксенія Кондратенко.

Ксенія розповідає, опанувати себе вдалось лише за кілька годин.

«Випила кави з подругою, посиділа покурила, передивились відео, які я записувала, вже потім посміялися з них, з моєї реакції, ну і по трішечку, по трішечку, ноги ватними перестали бути», – пригадує Ксенія Кондратенко.

Росіяни наробили лиха у місті на Самарі. Люди, чиї будинки пошкоджені, розгублені. Намагаються триматися і радіють, що залишились живими.

«Кого ж вони б’ють, це ж кошмар, і хлопці гинуть за кого? за кого? за того прідурка путіна»…

Інна Василівна залишилась без даху над головою.

«Стеля опустилась трохи і обої тріснули прямо по центру в залі. Пішли тріщини по стінах», – показує жителька Новомосковська Інна Василівна.

Сусіди, як могли, допомагали один одному до приїзду комунальних служб. 

«Сусідів не було вдома, хлопчик був сам вдома, як раз він зайшов до нас в хату, і ми заспокоювали його, і як раз вибух відбувся той самий потужний», – розповідає жителька Новомосковська.

Внаслідок ракетної атаки в місті пошкоджено 91 приватний будинок та 5 навчальних закладів. Директор однієї зі шкіл розповів, педагоги залишились цілими, бо одразу спустились в укриття.

«Ми всі зайняли безпечне місце відразу, але повилітало скло. Всього пошкоджено 36 вікон, десь загальною площею 62 квадратних метри», – повідомив директор школи Олександр Коба.

Внаслідок ракетної атаки у Новомосковську шестеро постраждалих. Двоє дітей та четверо дорослих. Містяни досі оговтуються після пережитого.

За матеріалами ДніпроTV.