Страхова медицина в Україні з 2023 року – Радуцький

16.02.2020 11:42   -
Автор:

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування, нардеп від Слуги народу Михайло Радуцький розповів, що у 2023 році страхова медицина може почати працювати, повідомляє УП з посиланням на Радіо Свобода.
«Ми не говоримо, що ми скасуємо фінансові гарантії. Це universal coverage (універсальне покриття витрат пацієнта, гарантований мінімум безкоштовних медичних послуг). І він повинен бути. Всі країни за нього борються. Страховка покриватиме те, що не увійшло в гарантії. По-перше, ми повинні не помилитися. Ми повинні вибрати ту модель, яку ми фінансово і якісно можемо дозволити в Україні», — сказав Радуцький.
Страхова медицина, таким чином, буде додатковим джерелом фінансування витрат на лікування пацієнта і не відмінятиме загальнодержавні гарантії з медичного обслуговування. Передумовою створення страхової медичної системи Радуцький назвав детінізацію української економіки, належний облік заробітної плати українців. Втім, як це зробити – пан Радуцький не сказав.
«Ми зробимо все, щоб відсоток чорної зарплати був з кожним днем все меншим і меншим. І ми розглядаємо можливість написання закону і вибору моделі в цьому році. Але ми вважаємо, що економічно по офіційності зарплати ми вийдемо на можливість, щоб цей закон запрацював десь рік-два — десь 2023 рік. Це не обіцянка. Це плани», — заявив народний депутат.
Картинки по запросу
Днепр.Главное