Ставимося серйозно до можливого теракту на Запорізькій АЕС: важлива заява голови ДніпроОВА

27.06.2023 12:27   -

Росія терпить поразки на полі бою, а тому її керівництво у звичній для себе манері вдається до шантажу. Цього разу – ядерного. Вони хочуть влаштувати катастрофу на Запорізькій АЕС. Ми маємо ставитись до цього серйозно, проте з холодною головою. Паніка – це найгірший ворог. У Дніпропетровській ОВА і ДСНС розповіли щодо радіаційної безпеки в області, пише «Наше місто».

За словами голови ДніпроОВА Сергія Лисака, в області створено відповідний штаб, передбачено різні сценарії, аби максимально убезпечити людей. У зоні найбільшого ризику знаходяться населені пункти Нікопольського та Криворізького районів. У тому числі Нікополь, Марганець, Покров. На випадок надзвичайної ситуації в області розроблено планову евакуацію населення, визначені маршрути, які в разі необхідності будуть доправляти людей у безпечні місця.

«У будь-якому випадку до ймовірної загрози радимо мешканцям підготуватись завчасно аби чітко знати, як діяти. Заздалегідь зробити запаси води в герметичних ємкостях, зібрати тривожну валізу (багаж повинен бути ретельно запакованим). Оперативна інформація з’являтиметься і на офіційних ресурсах ОВА. Дослухайтесь до повідомлень місцевих органів влади ДСНС та поліції», – розповів він.

У разі вибуху щільно закрити усі вікна, двері, вентиляційні отвори, вимкнути кондиціонери. Мешканців найбільш уражених територій слід бути готовими до екстреної евакуації. Будуть відповідні оповіщення.   

Як зазначив начальник ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Юрій Корець, надзвичайники Дніпропетровської області готові до ліквідації наслідків аварії на Запорізькій АЕС.

«Для нас безпека – це здоров’я громадян є головним пріоритетом, тому закликаю в першочергово дотриматись заходів безпеки. Наразі ми цілодобово стежимо за радіаційним фоном. На випадок надзвичайної ситуації ми розгорнули роботу відповідних штабів і залучили всю техніку та особовий склад. Фахівці ДСНС готові до різних сценаріїв розвитку подій. Найближчими днями ми проведемо навчання з розгортання санітарних блокпостів та відпрацювання обставин, які можуть виникнути в разі надзвичайної ситуації», – розповів він.

За матеріалами Наше Місто.