США зняли обмеження на нафтові операції у Венесуелі

19.05.2022 12:51   -

Мінфін США видав ліцензію, що дозволяє американській нафтовій компанії Chevron розпочати переговори про майбутню діяльність у Венесуелі. Фактично Білий дім дозволив компанії лише розпочати переговори з адміністрацією Мадуро про відновлення виробництва нафти, про експорт зараз не йдеться..

Про це повідомляє видання The Washington Post.

У такому разі Каракас отримав лише дижестів – усі «страви» після виконання американських умов. Якраз під видачу ліцензії венесуельська опозиція заявила, що уряд Мадуро повертається за стіл переговорів у Мексиці вперше з жовтня. За словами джерел TWP, у разі прогресу на перемовинах і гарантій «справедливих та відкритих виборів» із боку уряду Венесуели, США можуть дозволити Chevron знову постачати в країну обладнання та продавати венесуельську нафту.

Відмовлятися від заходів щодо упокорення Ніколаса Мадуро та підтримки опозиції в обмін на миттєві постачання нафти у Вашингтоні не збираються. На Білий дім тиснуть і «яструби» у Конгресі, незадоволені самим фактом подачок Каракасу. За словами голови сенатського комітету з міжнародних справ Роберта Менендеса, обмеження проти нафтового сектора Венесуели буде знято лише після конкретних досягнень опозиції в переговорах з урядом Мадуро.