США виділять Україні до $1 мільярда кредитних гарантій для допомоги економіці

15.02.2022 09:50   -

Сполучені Штати Америки виділять Україні позику у розмірі до мільярда доларів кредитних гарантій, аби допомогти українській економіці.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, – повідомляє Reuters.

«Це дозволить Україні забезпечити економічну стабільність, зростання та процвітання для її народу перед обличчям дестабілізуючої поведінки Росії», — заявив Блінкен.

За його словами, відповідна ініціатива ґрунтується на підтримці, яку Вашингтон і його союзники та партнери, зокрема члени «Великої сімки» та міжнародні фінансові інститути, надали Україні, щоб допомогти захистити її економіку в умовах російського тиску.

Блінкен нагадав, що в період з 2014 по 2016 рік Сполучені Штати надали Україні три окремі гарантії суверенних кредитів на $1 мільярд.

«Тоді ці кредитні гарантії відіграли важливу роль у допомозі Україні успішно стабілізувати її економіку на тлі попередньої російської агресії та втілити сміливий порядок денний економічних реформ, підкріплений амбітною співпрацею з МВФ», — зазначили в Держдепі.

Оттава надасть Києву кредит у розмірі $392 мільйони (на додаток до раніше оголошеного кредиту у розмірі $94 мільйони), а також надасть летальну зброю на суму $6,1 мільйона. Яка саме це буде зброя — поки невідомо.