США відмовляться від зустрічей в рамках G20, якщо там будуть представники Московії

07.04.2022 14:46   -

Сполучені Штати відмовляться від участі у засіданнях «Великої двадцятки» (G20), якщо на них будуть присутні московити.

Про це пише Укрінформ.

«Він [президент Байден] попросив виключити Московію з G20, і я дала чітко зрозуміти своїм колегам в Індонезії [яка зараз головує в групі країн], що ми не братимемо участі в зустрічах, якщо там будуть московити», — заявила під час слухань у фінансовому комітеті Палати представників США глава американського Мінфіну Джанет Єллен.

За її словами США відмовляються «вести бізнес як зазвичай» з Московією у будь-якій фінансовій структурі й об’єднанні.

Раніше президент США Джо Байден виступив за виключення Московії з G20.

Виступаючи перед законодавцями, Єллен сказала, що вторгнення Московії в Україну та вбивства цивільних у Бучі «є неприйнятним порушенням глобального світопорядку, заснованого на правилах, і обернеться величезними економічними наслідками».

За її словами, адміністрація Джо Байдена прагне звести до мінімуму активну участь Московії у великих міжнародних організаціях. Водночас вона визнала, що Москву навряд чи вдасться виключити з Міжнародного валютного фонду через відповідні правила.

Індонезія, яка цього головує в G20, організовує зустріч міністрів фінансів країн-учасниць. У листопаді на індонезійському Балі має відбутися саміт лідерів.

До складу G20 входять Китай, Індія, Саудівська Аравія та ще низка країн, які неохоче засудили дії Московії проти України.