США передали ЗСУ військові кораблі та автомобілі

16.01.2021 11:41   -

Сполучені Штати Америки передали сухопутним військам України понад сто одиниць військової техніки: 20 нових військових автомобілів Humvee та 84 човни для Військово-Морських сил.

Про це повідомляє посольство США в Twitter.

“Ніщо не могло зупинити доставку 20 Humvee для Сухопутних військ України і Сил спеціальних операцій, а також 84 човнів для ВМС України в рамках ініціативи сприяння безпеці України”, – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в рамках цієї програми у цьому році українське військо має отримати військову допомогу на суму $250 млн, з неї $75 млн буде направлено власне на передачу летального озброєння, а $175 млн підуть на оснащення, нелетальне озброєння та навчання бійців.

Айленд

Варто додати, що з початку збройної агресії РФ, Сполученні Штати послідовно допомагають ЗСУ. Загалом з 2014 року США надали Україні різного роду допомоги у сфері безпеки на загальну суму у $1,6 млрд.

Так, мова йде про постачання сучасного медичного обладнання, броньовані автомобілі підвищеної прохідності HMMWV та запчастини до них, багатодіапазонні радіостанції Harris, патрульні катери класу “Айленд” (Island), ПТРК третього покоління Javelin, прилади нічного бачення, аптечки, лабораторію для оперативного аналізу хімічних речовин, обладнання для розмінування, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 й AN/TPQ-48, тактичне спорядження, комплекти літньої та зимової камуфльованої форми одягу, бронежилети та кевларові шоломи, а також багато іншого.