США готують санкції проти більшості депутатів держдуми Московії

23.03.2022 10:46   -

Адміністрація президента США Джо Байдена готує санкції щодо більшості членів Державної Думи Московії, – повідомляє Wall Stree Journal.

Президент Байден має намір оголосити про санкції проти більш ніж 300 депутатів московитської держдуми вже в четвер під час своєї поїздки до Європи, де він зустрінеться з союзниками з Організації північноатлантичного договору, щоб сформулювати свої наступні кроки, за словами американських чиновників і відповідно до внутрішніх документів, переглянутих The Wall Street Journal.

Санкції будуть оголошені в координації з Європейським Союзом і членами G7, повідомили представники США.

Поки що санкції не змогли переконати Путіна зупинити вторгнення Росії в Україну, і не можна визначити, який ефект матиме ці дії на російських законодавців.

Федеральні збори Росії складаються з Державної Думи на 450 місць і 170-місної верхньої палати — Ради Федерації.

Минулого місяця санкції були введені проти самого пана Путіна, а також низки вищих посадових осіб його уряду.

Минулого місяця московські законодавці передали пряме звернення до Путіна з проханням визнати контрольовані мордором сепаратистські утворення навколо Донецька і Луганська, що передувало вторгненню Московії в Україну.

Цього місяця комітет Держдуми схвалив закон, який криміналізує поширення, за його словами, «неправдивих новин» про військові операції Московії проти України. Законопроект передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.