Спочатку ми відвикали писати, а завдяки функція «Транскрибувати» ми розучимося й набирати текст, адже тепер достатньо буде наговорити

27.08.2020 11:30   -

В англомовній онлайн-версії текстового редактора Microsoft Word зʼявилася функція, яка дозволяє перетворити аудіо в текст, про це повідомляється на сайті Microsoft.

Раніше у Word можна було диктувати текст, а тепер зʼявилася функція «Транскрибувати», яка дозволяє завантажити аудіофайл до 200 Мб в форматах .mp3, .wav, .m4a або .mp4., дозволяє завантажувати аудіо чи відео, записані поза Word, незалежно від того, чи записуєте ви в телефоні або через одну із багатьох програм для дзвінків і відеоконференцій, ви можете просто вибрати файл для завантаження та транскрибування. 

Наразі транскрибування аудіо на англійську (EN-US) є єдиною підтримуваною мовою, але ми працюємо над підтримкою більшої кількості мов“, – йдеться у повідомленні.

Використовуйте силу свого голосу 

Зараз, як ніколи, ми всі дуже зайняті – сім’єю, роботою, друзями та всім іншим, що містить наше життя. Нові вдосконалення в Office, аби ви могли використовувати свій голос, щоб витрачати менше часу та енергії та зосередитись на тому, що найбільше важливо, – рекламує нові функції Microsoft.

Незалежно від того, чи ви репортер, який проводить співбесіди, дослідник, який записує сесії фокус-груп, або інтернет-підприємець, який записує неформальні дискусії, ви матимете можливість зосередитись на людях, з якими спілкуєтесь, не турбуючись про те, щоб робити замітки та не витрачати години переписування ваших розмов за фактом завдяки  Transcribe in Word, – розповідає сайт виробника.

Тепер ви можете записувати ваші розмови безпосередньо в Word для Інтернету та автоматично переписувати їх. Транскрибування виявляє різні динаміки, тому після закінчення запису ви можете легко стежити за потоком стенограми. Після вашої розмови ви можете переглянути частини запису, відтворюючи аудіозапис із відміткою часу і навіть можете редагувати стенограму, якщо ви бачите щось не так.  

Ваша стенограма з’явиться разом із документом Word разом із записом, тому якщо ви хочете витягнути конкретну цитату з інтерв’ю – просто натисніть значок плюс у будь-якому рядку стенограми і отримаєте саме цю аудіоцитату.  Хочете відправити всю стенограму своєму колезі? Просто натисніть «додати все до документа», і ваша повна стенограма буде викладена в Word, – обіцяє компанія.