Співачка Alina Pash відмовилася від участі в «Євробаченні», але «Суспільне» заявляє, що дискваліфікували співачку через підроблену довідку

16.02.2022 17:43   -

Співачка Alina Pash вирішила зняти свою кандидатуру як представника України на «Євробаченні». Вона заявила, що більше не хоче брати участь у цій «брудній історії».

Про це співачка написала в Instagram.

Вона підкреслила, що завжди дотримується законів України, але «не має армії піарників, менеджерів та юристів», щоб протистояти цій атаці та неприйнятним формулюванням, які лунають на її адресу.

«Я не хочу далі бути в цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі «Євробачення». На жаль. Мені справді дуже жаль. Ми зв’яжемося із «Суспільним» та підпишемо всі необхідні документи», — пояснила співачка.

Aліна Паш 12 лютого перемогла в Нацвідборі на «Євробачення-2022», фінал якого відбудеться 14 травня у Турині. На тлі цього спалахнув скандал через поїздку співачки до окупованого Криму, а деякі активісти звинуватили її в симпатії до Росії через світлини з Москви.

Наступного дня на телеканалі «Суспільне» оприлюднили відповіді від Державної прикордонної служби з приводу поїздки співачки Alina Pash до анексованого Криму. У відомстві повідомили, що вона в’їхала та виїхала через український КПВВ. Однак згодом у соцмережах з’явилися підозри, що ця довідка є підробленою. Тому «Суспільне» звернулося до ДПСУ з проханням підтвердити її справжність. У ДПСУ підтвердили, що таку довідку не видавали, а саме відомство зберігає інформацію лише протягом п’яти років.

У команді співачки повідомили, що довідку отримав член її команди, але там не дізнавалися, яким чином він її отримав. Через цей скандал Alina Pash повідомила, що розірвала відносини зі своїм директором.

На телеканалі «Суспільне» повідомили, що самі дискваліфікували співачку Alina Pash за порушення правил відбору. Натомість вона заявила, що сама відмовилася від участі у «Євробаченні».

Про це повідомляється на сайті Суспільного мовника.

Там пояснили, що отримали від Державної прикордонної служби відповідь про те, що надана співачкою довідка ніколи не створювалася та не видавалась. Тому на «Суспільному» визнали порушення Alina Pash правила 3.4, яке забороняє подавати учасником недостовірну інформацію або приховувати її.

Суспільний мовник зазначає, що сама співачка погодилася із рішенням про припинення її участі у відборі.