Спікер Верховної Ради Разумков назвав перемогу Зеленського у 2019 році “революцією”

28.12.2020 10:18   -

В своєму інтерв’ю для УП Дмитро Разумков, голова українського парламенту, назвав президентські вибори 2019 року “революцією”, поставивши їх в один ряд із революціями 2004 та 2014 року.

19-й рік був у цьому плані унікальний. Це була революція, але вона була абсолютно мирна, але вона була абсолютно на позитиві… Це була мирна революція, революція на позитиві і революція, яка охопила майже всю державу. Це була електоральна революція“, – сказав Разумков.

Як видно, Разумков двічі наголосив на тому, що це була “мирна” і “позитивна” подія, ніби навмисно намагався підкреслити якийсь негатив у попередніх революціях 2004 та 2014 року. Та й взагалі дивно слухати, як перемогу на виборах Зеленського його політичний прибічник називає “революцією”. Чи то навмисно, чи то за своєю необізнаністю, Разумков маніпулює поняттям “революція”, намагаючись підвищити значущість подій 2019 року і обрання президентом Зеленського.

Адже, якщо революція передбачає якийсь різкий поворот у сіспільно-політичній сфері, то постає питання – які ж саме явні та рішучі зміни відбулися в українському суспільстві з приходом Зеленського та його команди? Кінець “епохи бідності”, кінець “епохи олігархів”, перестали “наживатись на війні”???

Імідж “революціонера” для Зеленського, який досі так затято підтримує Разумков, уже давно пора міняти, адже за час перебування Володимира Олександровича на посаді в Україні мало що змінилося. І підтвердженням цьому є той факт, що 42% українців назвали «розчаруванням року» діючого президента України Володимира Зеленського – про це свідчить дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 грудня 2020 року.

Сам Разумков таку реакцію суспільства пояснює “завищеними очікуваннями” виборців у 2019 році. Але тут постає питання: чому те, що спочатку названо “революцією”, Разумков тут же називає “завищеними очікуваннями”. На питання про падіння рейтингу Зеленського по суті спікер парламенту так і не відповів.