“Спецслужби у нас зайняті”, – мер Дніпра Філатов прокоментував переслідування журналістів в Україні

17.08.2020 16:23   -

Уночі 17 серпня невідомі підпалили автомобіль журналістів програми “Схеми” у Києві. Про це повідомив журналіст Михало Ткач. На його думку, підпал було скоєно в якості помсти за діяльність журналістів.

Погані новини продовжуються. Авто, на якому ми протягом чотирьох років знімаємо матеріали, які ви всі бачили, спалили. Останній матеріал, над яким ми працювали з важливим членом знімальної групи водієм Борис Мазур на кіа черато – це «Королі доріг». Його вже подивились майже 700 тисяч глядачів на ютубі. Під час зйомок і в самому матеріалі я неодноразово наголошував, що за нашим авто і нами вели спостереження співробітники охорони президента УДО. Авто ночувало біля будинку де мешкає водій. Прослушка, підпал авто, що далі?“, – написав Ткач.

Це уже не перший випадок спроб тиснути на журналістів в Україні. Втім, влада чомусь не особливо звертає на це увагу, надаючи перевагу переслідуванню патріотів і активістів.

Мер Дніпра Борис Філатов прокоментував дану ситуацію. На думку міського голови, подібні тенденції яскраво демонструють прагнення влади тиснути на тих, хто представляється “незручним”. Філатов підкреслює, що правоохоронці навмисно не помічають тиск на активістів і журналістів, займаючись пошуком компроматів на політичних конкурентів напередодні виборів.

Уже который месяц полыхают дома и автомобили неугодных банкиров, аникоррупционных активистов и журналистов-расследователей.Никто не найден и не наказан.Возмущённая общественность негодует…. Не негодуйте. Результата не будет. Потому, что спецслужбы у нас заняты. У них много другой важной работы. Они все сидят по мэриям и трясут коммунальные предприятия с подрядчиками. И не только в Днепре. А по всей стране. Такова обещанная «справедливость» в исполнении «новых лиц»“, – написав Філатов.