SpaceX успішно доправив вантаж на МКС

04.06.2021 06:22   -

3 червня космічний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX успішно розпочав місію до Міжнародної космічної станції (МКС). Він повинен пристикуватися до МКС 5 червня, а повернутися на Землю у липні, – повідомляє пресслужба компанії.

Запуск провели за допомогою ракети-носія Falcon 9 о 13:29 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу 39A космодрому на мисі Канаверал, що у Флориді.

Через 7 хвилин 41 секунду після старту перша багаторазова ступінь ракети-носія провела керовану посадку на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані, що за 303 км від космодрому.

Як повідомляє SpaceNews, цей політ став уже 22-м за рахунком для Cargo Dragon, який повинен пристикуватися до МКС 5 червня близько 5-ї ранку за часом Східного узбережжя США. Додається, що це другий політ оновленої версії Cargo Dragon.

Також космічний корабель перевозить 1 948 кілограмів пресованого вантажу, а також додатково 1380 кілограмів негерметичного вантажу, що зберігається в його багажному відділенні. Найбільше місяця займають дві сонячні панелі.

У цьому вантажі NASA відправила на Міжнародну космічну станцію 100 мальків кальмарів та 5 тисяч мікроскопічних тварин. Таким чином вчені планують перевірити вплив космічного польоту. 128 маленьких кальмарів будуть використані в рамках дослідження впливу космічного польоту на корисну взаємодію між мікробами та тваринами, оскільки вони мають імунну систему, подібну до людської.

Повернення корабля Cargo Dragonна Землю планується у липні, а наступним запуском компанії буде місія SXM-8, який відбудеться у неділю, 6 червня.