Сьогодні відбувається онлайн-фестиваль борщу

05.03.2021 17:21   -

5 березня Міністерство культури та інформаційної політики разом з Громадська організація “Інститут культури України” за шефства Ievgen Klopotenko проведемо онлайн-презентацію «Культура приготування українського борщу».

Борщ – українська страва. Це знаємо ми та розуміє дедалі більше іноземців. Доказ цьому – рейтинги авторитетних міжнародних медіа.

Робота над популяризацією асоціативного словосполучення – «борщ-Україна» триває. А для адептів сумнівних теорій в інформаційному полі готуємо залізний аргумент – подання заявки на внесення “Культури приготування українського борщу” до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Під час події планується зафіксувати встановлення рекорду наймасовішого приготування нашої популярної національної страви. 25 учасників з усіх регіонів України зберуться разом, щоб приготувати борщ за неповторним автентичним рецептом кожного.

«Сьогодні ми встановлюємо рекорд України з одночасного приготування борщу. Ми робимо такий рекорд, у якому всі регіони об’єднані в один. Ми показуємо, що борщ – це страва, яка об’єднує Україну. І ми хочемо зробити так, щоб всі люди в Україні не просто почали його їсти, а й розуміти що це сакральна і важлива мета», – сказав під час фестивалю відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Він зазначив, що за два тижні буде подана заявка з включення борщу до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. За його словами, цей фестиваль є кроком для того, щоб офіційно «освятити дорогу борщу» до світової спільноти.

Процес приготування відбуватиметься одночасно за окремими робочими місцями із дотриманням карантинних норм. Початок онлайн-фестивалю борщу 5 березня 2021 о 16:00.

Трансляція заходу проходить на YouTube каналі ГО “Інститут культури України” та у Фейсбуці Міністерства культури та інформаційної політики України.