Сьогодні в небі повне затемнення, Супермісяць і повня водночас

26.05.2021 10:09   -

Повне затемнення, Супермісяць, повний Місяць відбудуться майже одночасно 26 травня.

Супермісяць — це явище, що відбувається при збігу повного Місяця або молодика з перигеєм, під час найбільшого зближення Місяця і Землі.

Повня, або повний Місяць – фаза нічного світила, коли воно перебуває в протистоянні з Сонцем і до Землі обернена вся освітлена його півкуля. Місяць у цей момент постає у вигляді правильного яскраво освітленого диска і видимий на небі всю ніч.

Проходитиме вона сьогодні під покровительством знаку Зодіаку Стрілець.

Може здатися, що природний супутник Землі зріс у розмірах, однак це не так. Насправді Місяць розташований у протилежному від Сонця напрямку, тому на нього потрапляє найбільше сонячного світла.

Період повні є піком зростання Місяця, тому його вплив на всі живі організми, зокрема й на людей, досягає максимального рівня.

Як кажуть астрономи, на нічному небі наприкінці травня ми зможемо побачити найбільший у 2021 році Місяць. Крім того, в порівнянні зі звичайним повним місяцем, зміни в супутнику Землі будуть дійсно помітні.

Після максимального зближення із Землею Місяць увійде в фазу повного Місяця. Разом з Супермісяцем, Квітковий Місяць буде візуально здаватися на 14% більшим і на 30% яскравішим, ніж зазвичай.

Варто зазначити, що Супермісяць відбудеться вже другий місяць поспіль, наступного такого ми не побачимо до червня 2022 року.

У квітні жителі Землі могли милуватися рожевим супермісяцем, а в середу, 26 травня, можна буде побачити яскраве сяйво Квіткового Місяця.

Повне місячне затемнення, коли Місяць вкривається «кривавим» відтінком, відбудеться 26 травня, о 14:18 (за київським часом). На жаль, в Україні його не буде видно, через те, що Місяць в цей час буде під горизонтом, але його зможуть спостерігати на більшій частині території США, Австралії та в деяких частинах Південної Америки.

У такі моменти супутник Землі здається на 14% більшим і на 30% яскравішим, ніж звичайний повний Місяць. Поспостерігати за цим астрономічним явищем у 2021 році вдасться ще тричі: 26 травня, 4 листопада і 4 грудня.

Ці три астрономічні події посилять вплив місячної енергії й можуть призвести до негативних наслідків. Тому астрологи закликають бути максимально обережними.

Повня у Стрільці – сприятливий час для вирішення юридичних проблем, початку судового розгляду, подачі рапортів, заяв, а також початку співпраці із закордонними фірмами. Легко вирішуватимуться і будь-які бюрократичні питання, вважають астрологи.

Цього дня зростає ризик зрад і обману. Головну небезпеку становлять люди, тому астрологи радять нікому не розповідати про плани й відкласти нові справи. Навіть найменший ризик може завдати шкоди всім вашим планам.

Важливо бути уважним до себе, обережним у всьому і зберігати спокій. Слід не піддаватися на провокації, контролювати себе та не поступатися спокусам. Добре буде побути в тиші на самоті, уникати будь-яких надмірностей.