Сьогодні Україна вшановує дітей вбитих Росією

04.06.2021 06:37   -

В Україні 4 червня встановлено днем пам’яті дітей, загиблих унаслідок збройної агресії Російської Федерації, – повідомляє офіційний вебпортал Верховної Ради.

За відповідну постанову №5343 про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України на засіданні Верховної Ради у вівторок проголосували 308 народних депутатів.

Парламентарії рекомендували Кабінету Міністрів у двотижневий термін із дня ухвалення постанови розробити та затвердити план заходів щодо вшанування на державному рівні пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Як наголошується в постанові, з 2014 року внаслідок агресії РФ на території різних областей, зокрема Донецької та Луганської, загинули понад 240 дітей.

У постанові зазначається, що 4 червня, згідно з рішенням Генасамблеї ООН, є міжнародним днем дітей – безневинних жертв агресій.

Місцевим органам виконавчої влади доручено вшанувати на місцевому рівні пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії, шляхом найменування навчальних закладів, закладів позашкільної освіти, топонімічних об’єктів.

Також Державному комітету телебачення і радіомовлення організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені вшануванню пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Контроль за виконанням постанови покладається на Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.