Сьогодні вночі має відбутися черговий запуск шатла Crew Dragon компанії SpaceX до МКС

15.11.2020 13:35   -

На 15 листопада заплановано черговий політ шатла Crew Dragon-1 до МКС, що стане першим регулярним польотом – політ двох астронавтів на шатлі у травні цього року був експериментальним. Цього разу на шатлі до МКС відправлять 4-х астронавтів, серед яких буде одна жінка, астронавтка місії NASA Шеннон Уокер, – повідомляє Інтерфакс.

Астронавтка місії NASA Шеннон Уокер звертається до журналістів під час пресконференції, тоді як інші члени команди місії Crew-1 слухають у Космічному центрі Джона Кеннеді, готуючись до своєї майбутньої місії в космос, на острові Мерріт, мис Канаверал, Флорида, США, 8 листопада 2020 року

Старт космічного корабля запланований на 15 листопада о 19:27 за часовим поясом Східного узбережжя США – за нашим часом це станеться уже вночі 16 листопада. Запуск відбудеться на мисі Канаверал у Флориді. 

Даний політ покладе край залежності США від космічних програм Росії – до цього часу на МКС американці літали російськими ракетами.

В рамках місії планується перебування астронавтів на МКС протягом 6 місяців, – повернення заплановано на травень 2021 року. Астронавти приєднаються до інших членів 64-ї експедиції МКС: від жовтня там перебуває астронавтка NASA Кейт Рубінс і російські космонавти Сергій Рижиков і Сергій Кудь-Сверчков. 

Польоти приватної компанії до МКС можуть пришвидшити космічні дослідження, адже дозволять швидше замінювати потрібних фахівців на станції. Окрім того, уже наступного року планується відправлення на МКС перших космічних туристів – г’юстонська компанія Axiom уже домовилась зі SpaceX про відправлення чотирьох туристів.

Цього разу на Crew Dragon полетять четверо: троє астронавтів NASA — Майкл Хопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Уокер — й авіаінженер японського аерокосмічного агентства JAXA Соїті Ногуті.

Троє астронавтів NASA — Майкл Хопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Уокер й авіаінженер японського аерокосмічного агентства JAXA Соїті Ногуті