Сьогодні Рада працювала лише годину, але Гройсман обіцяє засідання по неділях

09.12.2014 11:43   -
Автор:

Спікер парламенту Володимир Гройсман закрив засідання Верховної Ради. Наступне пленарне засідання відбудеться в четвер, 11 грудня, о 10:00, передає 24tv.ua.
Під час сьогоднішнього засідання Верховна Рада затвердила календарний план проведення першої сесії.
За проект постанови №1010 проголосували 334 депутати.
Парламент проведе засідання погоджувальної ради 22 грудня і 12 січня 2015 і працюватиме в режимі пленарних засідань 3 тижні: з 10 по 12 грудня, з 23 по 26 грудня та з 13 по 16 січня 2015 року.
15-19 грудня і 5-9 січня 2015 депутати працюватимуть в комітетах, комісіях, фракціях і групах, а з 29 грудня по 2 січня 2015 року – з виборцями.
Ми не будемо оголошувати жодних канікул, жодних перерв. Ми будемо працювати стільки, скільки необхідно, до закінчення сесії. Робота Верховної Ради ведеться не тільки у вигляді пленарних засідань, а й у комітетах… Це означає, що будемо працювати щоденно без будь-яких перерв. А те, що стосується бюджету (в цілому розгляду бюджету), то можу вас поінформувати про те, що будуть працювати і в неділю. Оскільки календарний план складається таким чином, що повноцінний розгляд цього питання можливо забезпечити з отриманням мінімальних процедур. Це означає, що треба працювати і в вихідні дні. І я не бачу в цьому нічого страшного,
– заявив спікер Володимир Гройсман.
Крім того, народні депутати сьогодні включили до порядку денного сесії Верховної Ради України проект постанови № 1095 “Про звернення Верховної Ради України до Державній Думі Федеральних Зборів Російської Федерації та Президента Російської Федерації про звільнення української льотчиці і народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко”. За відповідне рішення проголосували 343 депутати.
Також народні обранці включили до порядку денного сесії Верховної Ради України проект закону № 1014 про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення та гарантування безпеки України) “. За відповідне рішення проголосували 309 депутатів.