Соборну мечеть у Дніпрі повернуть кримськотатарському народу

10.09.2018 16:30   -
Автор:

Ключовим пунктом угоди є вирішення питання про передачубудівлі Катеринославської соборної мечеті кримськотатарському народу. Про це повідомляє інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ», з посиланням на пресс-службу ДніпроОГА.
Так, після передачі будівлю Соборної мечеті відреставрують та повернуть їй первісний вигляд. У приміщенні планують створити культурний центркримськотатарського народу.
Як відомо, Катеринославську соборну мечеть збудували ще на початку ХХстоліття. Однакпісля війн і революцій минулого століття її вилучили умусульманської громади. Упродовжбагатьох років приміщеннявикористовували з різною метою. Питання повернення будівлі неодноразоворозглядали на різних рівнях. Нині в історичній споруді розташовуєтьсядитяча спортивна школа олімпійського резерву.Щоб захистити інтереси кожної зі сторін, у мерії також розроблятьпокроковий план переїзду навчального закладу. Зі свого боку представникикримськотатарського народу для перенесення спортивної школи у новеприміщення планують підключити турецькі кошти та фахівців.
Меморандум, який підписали безстроково, серед іншого декларує новіможливості для розширення співпраці у культурно-гуманітарній сфері.Йдеться про зміцнення взаєморозуміння між релігійними організаціямирізних віросповідань, захист прав і законних інтересів мусульманськоїгромади.