Скільки дніпрян вже оформили id-паспорти; id-карти та ЗНО?

07.03.2019 16:00   -
Автор:

На Дніпропетровщині наразі видано понад 5 мільйонів ID-карток. Наприклад, в Соборному районі в місяць видається близько 350 карток.
це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на маеріали прес-конференції ІА «Наше місто».
Паспорт у вигляді ID-картки більш надійний, захищений, його неможливо підробити. Для його отримання потрібно зібрати необхідні документи, а далі звернутися до територіального підрозділу ДМС України за зареєстрованим місцем проживання, або до відповідного центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), центру обслуговування «Паспортний сервіс» ДП «Документ».
Загальна вартість адміністративного збору у разі оформлення протягом 20 робочих днів становить 279,00 грн., у тому числі: вартість адміністративних послуг за оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки: 87 грн, вартість бланка: 192 грн.
Загальна вартість адміністративного збору у разі термінового (протягом 10 робочих днів) оформлення становить 366,00 грн., у тому числі: вартість адміністративних послуг за оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки: 174 грн, вартість бланка: 192 грн.
У разі обміну замість втраченого чи пошкодженого паспорта сплачується держмито у розмірі 34 грн. (два неоподаткованих мінімуми доходів громадян).
Оформити ID-картку може будь-який громадянин України при настанні 14-річного віку, втраті паспорта, зміні прізвища, замість вклеювання фотокартки до паспорта зразка 1994 року або у разі заміни паспорта зразка 1994 року на ID-картку – за бажанням.
Для громадян, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України вперше, послуга з отримання паспорта також є безоплатною.