Скільки Дніпропетровщина заробила за рік?

17.01.2019 15:15   -
Автор:

На сьогоднішній день Дніпропетровська область є однією з бюджетоутворюючих в країні. Надходження від платників нашої області складають більшу частку надходжень до зведеного бюджету.
Про це заявила в. о. начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на прес-службу відомства.
Збір до бюджетів усіх рівнів (без урахування ЄСВ) протягом 2018 року склав 92,6 мільярдів гривень, що на 16,3 мільярдів гривень (або на 21 %) більше надходжень 2017 року.
До державного бюджету за 2018 рік спрямовано 68,4 мільярдів гривень, що на 12,6 мільярдів гривень (або на 23%) більше надходжень 2017 року.
До місцевих бюджетів області за минулий рік платниками регіону сплачено 24,2 мільярди гривень. Це на 3,7 мільярди гривень (або на 18 %) більше фактичних надходжень 2017 року.
Оксана Томчук зазначила, що податковим органом області особлива увага приділяється погашенню заборгованості суб’єктами господарювання з єдиного внеску, який формує дохідну частину Пенсійного фонду України.
Зважаючи на наявну тенденцію щодо збільшення заборгованості зі сплати єдиного внеску, ГУ ДФС у Дніпропетровській області вживаються заходи щодо погашення існуючої суми боргу, а саме: проводяться спільні наради з органами Державної виконавчої служби, спільні зустрічі з підприємствами – боржниками щодо необхідності своєчасної сплати та погашення заборгованості з ЄСВ, тощо.
«Хочу окремо відмітити, що для фіскальних органів немає цілі отримувати кошти за рахунок штрафних санкцій. Для суб’єктів господарювання ми, перш за все, сервісна служба, що надає послуги з адміністрування податків і зборів»,- підкреслила Оксана Томчук.
Структура Головного управління зазнала суттєвих змін. В області на базі 14-ти податкових інспекцій створено 9 управлінь на правах відокремлених підрозділів ГУ ДФС у Дніпропетровській області.
При таких змінах робота податкових інспекцій, зокрема стосовно сервісного обслуговування платників, залишилася незмінною. У Центрах обслуговування платників адміністративні послуги платникам надаються у повному обсязі.
У січні – грудні 2018 року працівниками ЦОПів їх надано близько 400 тисяч.
До того ж, одним з завдань фіскальної служби – це донести до суб’єктів господарювання інформацію про неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без належного оформлення та оплати праці.
За результатами проведеної працівниками фіскальних органів інформаційно-роз’яснювальної кампанії роботодавцями в IV кварталі 2018 року подано 98,2 тис. повідомлень про прийняття працівників на роботу, що свідчить про підвищення рівня соціальної відповідальності роботодавців.
Продовжуючи доповідь, в.о. начальника Оксана Томчук звернула увагу на початок «Деклараційної кампанії – 2019» та відмітила, що зросли надходження до місцевих бюджетів за результатами кампанії декларування 2018 року. Від платників податків подано 47 тисяч податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2017 рік, це на 434 декларації більше, ніж за попередній рік. Загальна сума задекларованого громадянами доходу склала 3,3 мільярди гривень, це на 484 мільйони гривень більше, ніж за попередній рік. Сума податку на доходи фізичних осіб, визначена громадянам до сплати у 2018 році, становить 101 мільйон гривень.
Дохід понад 1 мільйон гривень задекларували 260 платників області, загальна сума задекларованого ними оподаткованого доходу склала майже 1,5 мільярди гривень.
«Ще раз хочу подякувати платникам податків за порозуміння, збалансованість у взаємостосунках між Головним управлінням ДФС у Дніпропетровській області, завдяки чому фіскальна служба області продовжує з року в рік забезпечувати збільшення надходжень грошових коштів до бюджетів усіх рівнів та побажати стабільних фінансових надходжень і поваги до законодавства» – завершила свою доповідь Оксана Томчук.