Скандального мера Кривого Рогу Юрія Вілкула міністр нагородив медаллю від ЗСУ

01.06.2020 11:00   -

Міністр оборони України Андрій Таран вирішив, що мер Кривого Рогу Юрій Вілкул зробив потужний внесок у справу розвитку Збройних Сил України.
Під час робочої поїздки до Кривого Рогу, міністр зустрівся із мером міста, висловив Вілкулу подяку за підтримку ЗСУ і нагородив міського голову відомчою відзнакою – медаллю «За сприяння Збройним Силам України».

«Для мене Кривий Ріг це місто, де я виріс, і де живуть мої батьки. І мені дуже приємно бачити і відчувати, як населення і міська влада підтримують наші Збройні Сили, зокрема Криворізьку танкову бригаду. Без цієї підтримки наших воїнам було б дуже важко виконувати бойові завдання. Хочу відзначити керівництво міста за сприяння та допомогу нашим військовим, за той внесок, який робить місто в розбудову інфраструктури 17-ї окремої танкової бригади», – наголосив міністр Андрій Таран.

Дана ситуація стала черговим прикладом того, як нагороди в українських Збройних Силах отримують не бойові солдати й офіцери, та навіть і не загалом військові, що роблять різний внесок у розвиток ЗСУ, а цивільні громадяни, здатні керувати фінансовими потоками, що направляються «на розвиток армії».

Ще більше обурює той факт, що нагороду отримала людина, яка у 2015 році звинувачувала ветеранів війни на Донбасі в тому, що саме вони “розв’язали війну”, саме вони є “загарбниками” і на них лежить вина за “розколювання країни”, і через це вони є «сепаратистами».

Такі заяви Юрій Вілкул робив особисто (добре чути на відео нижче) під час скандалу із його переобранням на посаду мера Кривого Рогу в 2015 році – тоді було встановлено факти фальсифікації результатів виборів і вони були визнані недійсними.

Невже така людина заслужила таку нагороду?