Скандал у Дніпрі: професор вишу відмовив студентці у проханні викладати українською

06.11.2020 09:36   -

У дніпровському виші “Дніпровська політехніка” стався гучний скандал, що набув розголосу в соцмережах та навіть на головних новинних порталах України – професор університету категорично відмовився викладати навчальний курс українською мовою, проігнорувавщи прохання студентки.

Ситуація набула розголосу через те, що батько студентки поширив свої коментарі і аудіозапис розмови з професором у соціальних мережах після того, як реальних дій з боку адміністрації щодо викладача не було вжито.

Моя донька навчається в Національному технічному університеті “Дніпровська політехніка”. Виникла наступна проблема: викладач предмету “Ціннісні компетенції фахівця” (кафедра філософії!) професор Громов В.Є. навідріз відмовився викладати українською мовою…. Комісія сказала, що нас почули, відповідь буде протягом 3 днів (сказали, що доньку повідомлють про рішення комісії). Пройшов місяць, а рішення ще немає. Єдине відомо, що його відсторонено від викладання. Прошу розголосу, адже викладачу може все зійти з рук!! Вимагаємо звільнення!!“, – написав батько в дописі у групі “Батьки SOS”.

Під час лекції між викладачем та студенткою відбувся діалог, який дівчина записала на телефон:

Предмет философия и его специфика… (викладач)

Можна українською, будь ласка? (студентка)

Нет, я читаю по русски (викладач)

Згідно закону ви можете викладати українською, ви повинні (студентка)

Если вам, вас не устраивает, пишите на меня жалобу (викладач)

Добре. (студентка)

Два языка – одна нация, один – руины, а не Украина (викладач)

Викладачем виявився професор кафедри філософії і педагогіки Дніпровської політехніки Громов Валерій Євгенович.

Прикро, що професор відверто ігнорує українське законодавство, відмовляє студенту у навчанні рідною мовою та просто заперечує ті вимоги, що покладені на нього посадовою інструкцією.

Надаємо аудіозапис діалогу викладача і студентки: