Скандал із «плівками Єрмака» набирає обертів – влада тисне на журналістів

05.04.2020 13:21   -
Автор:

Народний депутат фракції «Слуга народа» Гео Лерос, той, що звернувся до правоохоронців із проханням розслідувати справу про корупцію в Офісі Президента розказав про те, що влада почала політичні переслідування – повна відсутність інформації на телеканалах з приводу гучної справи із відео, де зафіксований брат Голови Офіса Президента, є добрим показником цензури.
Більше того, Лерос заявив, що журналістку Яніну Соколову було звільнено з роботи одразу після участі Лероса у її програмі.
«Вчера Yanina Sokolova уволили за то, что я прокомментировал скандал в эфире ее авторской программы, а сегодня мне передали информацию, что на всех региональных канал разнарядка жесткой цензуры, чтоб никто не узнал про скандал с пленками Ермака», – написав Лерос у Фейсбук.
Власне, сама Соколова підтвердила цю інформацію, зазначивши, що її проект «Як вам не соромно» на телеканалі «Україна 24» раптово призупинили, посилаючись на епідемію.
«Так швидко мене ще не зупиняли. Вчора вийшов третій випуск програми Як вам не соромно. У ньому ми говорили про некомфортне. Розслідування про Укрспирт. Скорочення бюджету на культуру, освіту, молодь, спорт і соц виплати. Неспроможність влади впоратися з коронавірусом. І наприкінці увімкнувся Geo Leros і розповів про Єрмака, його методи помсти і Денискині плівки», – зазначила Яніна у Фейсбук.

Іншими словами, журналістка прямо повязує призупинення її проекту із заявами Лероса у її програмі. Цензура повертається на очах? Влада готова іти навіть на такі кроки заради приховування корупції? «Так выглядит коррупционный консенсус! Такое было при Януковиче, тем тоже управляли из Кремля. Уважаемые журналисты, сегодня молчанием прессы цементируют режим, потом не удивляйтесь, что будет как «запоребриком», – підводить підсумок Гео Лерос.
Втім, сам голова ОП Андрій Єрмак вважає, що скандал із плівками вигідний противникам Президента і вони мають на меті дестабілізацію України.
«Цей пан, який називає себе Гео Лерос – його справжнє прізвище – Курихян Георг Багратович. Він є інструментом, який використовують люди, які борються не тільки зі мною, а й з владою та командою президента», – заявив Єрмак.
Навіть якщо і так, це не пояснює, чому на відео брат Андрія Єрмака Денис пропонує незаконні послуги з призначення на державні посади – цей момент Андрій Єрмак чомусь не коментує.