Ситуація на Донбасі: 9 випадків порушення режиму тиші за добу

10.12.2020 09:49   -

Пресслужба ООС повідомила про 9 зафіксованих випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку терористів за 9 грудня. Бойовики використовували стрілецьку зброю, кулемети та гранатомети різних систем.

Так, по українських позиціях неподалік Талаківки російсько-окупаційні війська тричі відкривали провокаційний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В районі населеного пункту Водяне противник також провокував наших захисників зі стрілецької зброї, а поблизу Авдіївки, крім цього, ще й з автоматичного станкового гранатомета. Для коригування вогню з АГС зі сторони населеного пункту Мінеральне ворог застосував БпЛА типу «квадрокоптер», – сказано в повідомленні.

Уже сьогодні вранці російські найманці здійснили обстріл зі стрілецького озброєння в районі Мар’їнки.

Првокації терористів не призвели до поранень і втрат у підрозділах української армії.

В районі населених пунктів Водяне та Луганське російські найманці проводили інженерне обладнання бойових позицій у бік українських військ.

Командування ООС звертає увагу на те, що терористи не припиняють використання снайперської зюрої. Зокрема, протягом лише листопаду 2020 року було зафіксовано 4 випадки застосування снайперського вогню, в результаті якого загинув один військовослужбовець ЗС України, ще одного воїна було поранено.