Ситуація із коронавірусом у Дніпрі: актуальні дані на 30 квітня

30.04.2020 11:13   -

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 85 осіб. Станом на 30 квітня у місті офіційно зафіксовано 102 випадки захворювання на коронавірус, дев’ятнадцятеро з цих людей одужали.

Дев’ять пацієнтів 21-ї лікарні із підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Одна людина під’єднана до апарата штучної вентиляції легень. Наразі маємо 135 негативних відповідей від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це повідомила під час брифінгу 30 квітня медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Надія Сальник.

Також вона сповістила про те, що у місті з третього квітня працюють мобільні бригади, які обстежують людей вдома. Усього за цей період медики здійснили 403 виїзди, під час яких оглянули 1376 осіб, у 70 з них виявили COVID-19.

«Напередодні трьох вихідних днів нагадуємо вам, що безпека кожного залежить від дотримання карантинних заходів і жорсткої гігієни. Будьте здорові і бережіть одне одного», – сказала Надія Сальник.