Сирійці підірвали російську автоколону. Загинув генерал, заступник командувача армії

19.08.2020 11:12   -

Військовий радник у званні генерал-майора російської армії загинув внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою в Сирії, ще двоє росіян поранені. Про це 18 серпня повідомила пресслужба Міністерства оборони Росії, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - sirija-1110x665.jpg

Російські ЗМІ уточнюють, що 18 серпня під час повернення на базу автоколони РФ за 15 кілометрів від міста Дейр-ез-Зор на шосе спрацював саморобний вибуховий пристрій, який завдав поранення кільком московським бойовикам, а генерал-майор, заступник командувача армії, загинув; стверджують, що це був В’ячеслав Гладких.

Росія надає президенту-диктатору Сирії Башару Асаду ключову підтримку під час громадянської війни, яка триває вже понад 10 років. За час конфлікту понад 400 тисяч людей загинули, мільйони вимушені були залишити свої домівки.

РФ свої втрати приховує, аби не засмучувати громадян чисельними жертвами, подібну практику на московщині застосовували і щодо жертв на українському фронті. Крім того, за численними повідомленнями, в Сирії присутні і бійці приватних військових компаній, які не є військовослужбовцями.