«Сьогодні була не провокація» – Начальник Генштабу Хомчак

18.02.2020 13:53   -
Автор:

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак розповів про подробиці атаки незаконних збройних формувань, що відбулася вранці 18 лютого.
За його словами, бойовики атакували передові позиції двох українських бригад (72-ї та 93-ї) на трьох напрямках, прагнучи відтіснити українські війська і захопити спостережні пункти, повідомляє Громадське.
«Після 5 год ранку незаконні збройні формування ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь зі всіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї окремих механізованих бригад. Також застосовували і калібр 152 мм. Після того, близько 5:15, штурмовими групами вони здійснили спробу по трьох напрямках атакувати спостережні пости передових позицій цих двох бригад. Це було на проміжку від Новотошківського до Жолобка. Силами підрозділів цих двох бригад напад відбили і зав’язався бій на спостережному посту 72-ї бригади», — заявив Хомчак.
Картинки по запросу
Наразі бій припинився, але в його результаті загинув 1 український воїн, а ще 5 дістали різного роду поранення.
«Сьогодні була не провокація. Сьогодні вони хотіли захопити спостережні пости, щоб показати своєму населенню, що вони просунулися на кілька метрів. Сьогодні річниця Дебальцевських подій, якщо пам’ятаєте, думаємо це пов’язано з цим», — додав Хомчак.
Українські війська на лінії зіткнення приведено у повну бойову готовність.
Днепр.Главное