Синод у Стамбулі сьогодні затвердить текст Томосу та дату Собору для України

29.11.2018 09:30   -
Автор:

На 18 годину запланована служба у храмі Святого Георгія, що на території Вселенського патріархату, адже синод до цього часу завершить зібрання, яке триває третій день. Про це пише «ГЛАВКОМ», повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
У Стамбулі розпочалося засідання синоду, на якому очікується затвердження тексту Томоса та дати проведення Об’єднавчого собору в Україні.
«Сьогодні переддень святого Андрія, це особливе свято у Вселенському патріархаті, оскільки з ім’ям цього апостола пов’язують заснування тут першої християнської громади, і сам апостол вважається небесним покровителем Вселенської церкви. На 18-ту запланована служба у храмі Святого Георгія, що на території Вселенського патріархату. До цього часу засідання синоду закінчиться», – розповіли агентству джерела в патріархаті.
О 9.50 за місцевим часом (8.50 за Києвом – ред.) до будівлі, де проходить засідання синоду, прибув Вселенський патріарх Варфоломій. Він привітався з присутніми, від коментарів відмовився.
Як повідомляв раніше директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, який зараз перебуває в Стамбулі, Томос буде затверджений на цьому синоді, також буде визначено дату проведення Собору в Києві, на якому буде оголошена церква та обрано предстоятеля, який приїде в Константинополь, щоб отримати Томос після співслужіння зі Вселенським патріархом.