Сили спеціальних операцій ЗСУ відзначають 5-ту річницю

29.07.2020 08:59   -

П’яту річницю з дня створення 29-го липня відзначають Сили спеціальних операцій ЗС України.

Сили спеціальних операцій (ССО) — окремий рід сил Збройних сил України, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій, що комплектуються спеціально навченими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки для виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих операцій, що проводить командування ССО.

Гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ, було обрано бойове гасло давньоруського князя Святослава Хороброго — «Іду на ви!». Нову символіку й однострої було остаточно затверджено наказом МО № 606 від 20 листопада 2017 року.

Прапор ССО.svg
прапор з гербом ССО

Командувач ССО ЗСУ Ігор Луньов розповів під час брифінгу про досягнення очолюваних ним військ.

Один із підрозділів Сил спеціальних операцій пройшов повний цикл підготовки, сертифікації та оцінювання і в минулому році був допущений до чергування в силах реагування НАТО. Є відповідна програма оцінювання і зворотнього зв’язку … даний підрозділ повністю виконав ці вимоги для того, щоб бути залученим до виконання цих завдань. Доречі, це, на сьогоднішній день, перший приклад, коли військова частина чи підрозділ, тактична група Сил спеціальних операцій країни, яка не є членом НАТО, залучена до чергування“, – розказав генерал-лейтенант Ігор Луньов.

Ігор Луньов, Командувач ССО ЗСУ