Січеславщина – це єдина назва, що об’єднала навколо себе людей, – активіст

15.05.2018 10:00   -
Автор:

Перейменування області є елементом інформаційної безпеки в умовах інформаційної війни, яка ведеться з боку Росії, вважає активіст Спільноти Активної Молоді Вірослав Цюп’як.
Про це він розповів в коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«Внаслідок цієї війни нам треба проводити впевнену українізаторську політику для того, щоб у нас була міцна держава. І Січеславщина – це єдина назва, яка має під собою історичні аргументи, прецеденти. Апелює і до козацтва, і до Січі, адже наша земля називалась землею Січей, а місто Січеславом і це поєднує всю структуру історії. І це єдиний топонім, можливо в історії перейменувань наших, за який було заплачено кров’ю, адже місто було перейменовано у Січеслав, після того, як січові стрільці визволяли його від більшовиків. Зараз вони поховані на Соборній площі у нашому місті», – каже він.
Читайте також: В Раді з’явився законопроект, який відміняє 9 травня
За словами Вірослава, це єдина назва, яка об’єднала навколо себе людей, патріотів, істориків, громадських активістів.
«Це цінності, які йдуть з 1917 року, вони примусово забувалися, не згадувалися, але все одно через століття ця ідея жива і вижила в українській інтелігенції. Це відчуття у мене таке всередині, що ми нащадки тієї місії, що розпочалася ще століття тому Дмитром Івановичем Яворницьким, і зараз ми завершуємо її. І на мою думку, це просто прекрасно», – додав активіст.