Січеславщина отримала обладнання високошвидкісного інтернату STARLINK для лікувальних закладів області

25.03.2022 16:26   -

Галузь охорони здоров’я Січеславщина продовжує працювати в умовах воєнного стану. У центрах первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторіях надається повний обсяг медичної допомоги як при гострих випадках, так і хронічних захворюваннях. Людина має право звернутися до амбулаторії за місцем свого перебування навіть без укладеної декларації із сімейним лікарем і отримати необхідні консультації, призначення, профілактичні щеплення, зокрема й від коронавірусу. А також рецептурні медикаменти за програмою «Доступні ліки».

«Забезпечено й видачу препаратів інсуліну, ліків за психіатричним напрямом, зокрема для хворих на епілепсію. Також у повному обсязі забезпечено й АРВ терапію для хворих ВІЛ/СНІД. Пацієнти можуть звертатися до центрів профілактики ВІД/СНІДу для безкоштовного отримання препаратів, щоб продовжувати згадану терапію. Наразі поліклінічні заклади вторинного рівня повернулися до звичного режиму роботи», – розповіла під час брифінгу 25 березня заступниця директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Тетяна  Квітницька.

Вона також зазначила: для лікувальних закладів області вже отримано обладнання високошвидкісного Інтернету Starlink. Незабаром перші 68 лікарень почнуть його використовувати. 

Гуманітарну медичну допомогу область отримує за єдиною державною системою, яку координує Міністерство охорони здоров’я України.