Швидкобуд по-китайськи, – майже як наші хрущовки

23.06.2021 16:49   -

Китайська компанія Broad Group побудувала в місті Чанша 10-поверховий житловий будинок за 29 годин, назвавши це будівництво “найкоротшим у світі”, – повідомляє Daily Mail.

Підрядники вирішили, що звичайний рік або приблизно стільки на спорудження такого обʼєкта просто не вкладається в їхні терміни, тому вибрали набагато швидший варіант і побудували його трохи більше, ніж за добу.

Уповільнена зйомка робіт показує, що велика група будівельників і три крани завершують зведення висотного будинку, що отримав назву “Житловий будинок”, всього за 28 годин 45 хвилин.

Будівники збирали невеликі автономні модульні блоки розміром із транспортний контейнер, побудовані заздалегідь на заводі, які доставили на будівельний майданчик вантажівками. За допомогою кранів блоки піднімалися на висоту, де швидко закріплювали їх.

У продуманому дизайні, коли блоки встановили один на одного, одна стіна кожного модуля була складена, щоб стати підлогою, а вікна і балкони висунули назовні.

Після завершення основної конструкції фахівці провели в будинок воду й електрику. На кадрах будівництва можна побачити, що висотку здали з квртирами повністю мебльованими і обставленими.

Такі швидкі темпи будівництва непокоять майбутніх мешканців, оскільки вони побоюються, що подібна конструкція довго не простоїть, проте в Broad Group наполягають, що, наприклад, підлоги цього будинку в 100 разів міцніші, ніж звичайні бетонні або дерев’яні, оскільки вони зроблені з пластин з неіржавної сталі.

Натхненна такими темпами компанія вже заявила, що цей метод будівництва може бути використаний і в подальшому: “Він ідеально підходить для розкішних резиденцій, 200-поверхових хмарочосів, а також для громадських і житлових будівель”.

У 2012 році Broad Group оприлюднила суперечливі плани побудувати 220-поверховий хмарочос із модульних блоків всього за сім місяців. Але роботи так і не були завершені через проблеми з безпекою і відсутність дозволу уряду. Повідомляється, що фундамент будівлі зараз використовується під рибоводну ферму.