Штрафи за порушення карантину в Україні: уже є перші «жертви»

06.04.2020 17:25   -
Автор:

У Києві поліція застосувала адміністративні санкції до людей, що порушували запроваджені урядом умови карантину. Зокрема, там оштрафували двох чоловіків – один не мав при собі документів, а інший був без медичної маски. Про це повідомляє УП із посиланням на столичну поліцію.
«На обох чоловіків – 1979 та 1988 років народження – склали адміністративні протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Один з них перебував на вулиці без засобів індивідуального захисту, а другий – знаходився у парковій зоні без документів».
Власне, чоловіки хотіли займатися спортом у на майданчику у Гідропарку, а поліція їм завадила.
Один із чоловіків, якого не пропустила поліція, вирішив дістатися до спортмайданчика перепливши річку. З десяток поліцейських ловили його на іншому березі.

Загалом, поліцейські в Україні уже склали 405 адмінпротоколів та розпочали 6 кримінальних проваджень за порушення правил карантину, введеного на фоні ситуації з коронавірусом. Про це УНН повідомили в управлінні комунікації Національної поліції України.
«Правоохоронці продовжують заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції та охорони публічної безпеки. У результаті поліцейські склали 405 адміністративних протоколів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – повідомили у поліції.
Найбільше порушень виявлено на Дніпропетровщині. Зокрема поліцейські склали там 75 адмінпротоколів.