Школярам Дніпропетровщини слід зробити обов’язкові щеплення

27.08.2019 14:00   -
Автор:

Напередодні навчального року батьки школярів мають переконатися, що діти вакциновані відповідно до календаря щеплень. Чи допустити невакцинованих дітей до занять у колективі, вирішуватимуть директори шкіл Дніпропетровщини.
Про це під час прес-конференції заявила начальниця відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Шмалько, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«Школярі мають бути вакциновані від 10 хвороб – гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи і епідемічного паротиту. Якщо дитина пропустила якесь щеплення, краще надолужити це до початку занять. Колективний імунітет дозволить уникнути небезпечних хвороб. Він має сягати 95%. 5%, що лишаються, припадають на дітей, які мають протипоказання до щеплень», – зазначила Наталія Шмалько.
Нині понад тисячу батьків області відмовляються вакцинувати своїх дітей. Допускати таких учнів до занять у колективі або запропонувати їм іншу форму навчання – вирішуватимуть директори шкіл.
«Батьки, які свідомо відмовляються від щеплень, мають на це право. Але вони не мають порушувати право інших дітей на безпечну освіту. Вакцинація – єдиний спосіб уникнути спалахів небезпечних хвороб», – наголосила начальниця відділу Дніпропетровської ОДА.
За словами Наталії Шмалько, Дніпропетровщина на 100% забезпечена безкоштовними вакцинами.