Школи на Січеславщині отримали нові автобуси

19.05.2021 10:44   -

Цьогоріч школи Дніпропетровщини отримають 26 нових автобусів. Ключі від перших 13 вже вручили керівникам навчальних закладів області. Безпечний та комфортний транспорт вирушив до Дніпровського, Кам’янського, Криворізького та Нікопольського районів, – повідомляє ДніпроОДА.

Перша партія автобусів – для шкіл Могильова, Обухівки, Башмачки, Царичанки, П’ятихаток, Саксагані, Мар’є-Дмитрівки, Мар’янського, Новопілля, Софіївки, Широкого, Доброї Надії.

Автобуси – на 30 місць. Кожне сидіння – з паском безпеки. Усе – за стандартом для перевезень школярів, вартість одного автобусу – понад 1,6 млн грн.

Загалом на Дніпропетровщині автобуси підвозять до шкіл понад 20,6 тис дітей.

«Підвозимо до школи майже 200 дітей з 4 сіл. Вони знаходяться на значній відстані одне від одного, тож робимо два рейси. Для учнів це не зручно,  поділилась директорка Софіївської опорної школи Римма Тиркба. – Із новим автобусом вирішимо проблему. І зможемо підвозити більше дітей».

«Раніше у нас було 3 автобуси та «газель». Тепер малу автівку передамо до інклюзивно-ресурсного центру. А майже 400 школярів та вчителів будуть підвозити 4 сучасні та комфортні буси», – розповіла директорка Царичанської опорної школи Таїсія Рашевська. 

«Шкільний автопарк Дніпропетровщини – найбільший в Україні. До навчальних закладів дітей підвозять майже півтисячі автобусів. Щороку оновлюємо застарілі машини. У 2021-му придбали 26 сучасних машин. Сьогодні вручили ключі від перших 13-ти»,  сказав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов. 

«Поступово замінюємо застарілі автобуси на нові. Хочемо, щоб діти та вчителі їздили до шкіл з комфортом», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.